Handtassen van leder, hoe onderhoud je die?

4

Iedere vrouw vindt het heerlijk een paar verschillende handtassen te bezitten. Maar ze moeten wel goed voor die tassen zorgen, zodat die er zo goed als nieuw blijven uitzien. Handtassen die niet netjes worden onderhouden zien er niet goed uit als je ze gebruikt.

Elke soort tas, speciaal leren tassen, hebben speciale zorg nodig. Een leren handtas kan een leven lang meegaan, als er goed voor wordt gezorgd. Maar de meeste vrouwen raken na een jaar of vijf echt wel uitgekeken op een tas. Dus moet je zo voor je leren tas zorgen dat hij er goed blijft uitzien zolang als jij dat wilt.

Handtassen staan bloot aan viezigheid buiten en luchtvervuiling. Daarom moet je ze schoon en stofvrij houden. Je kunt hier water en een vlekken afstotend middel gebruiken. Sommige handtassen kun je niet met water schoonhouden. Vraag dus altijd in de winkel waar je de tas koopt hoe je je nieuwe aanwinst moet reinigen en verzorgen.

Leer heeft te lijden als het vochtig weer is. Daarom moet je je lederen handtassen weghouden van vocht. Om je leer zacht te houden moet je een leerlotion van een goede kwaliteit aanbrengen. Voor een lederen tas moet je geen schoonmaak producten gebruiken omdat het leer daardoor kan beschadigen. Niet elk schoonmaak product past bij elk type leer. Wees er dus zeker van dat het leerreinigingsmiddel dat je wilt gebruiken bij het type leer past waarvan jouw tas is gemaakt. Een suède handtas bijvoorbeeld heeft een reiniger nodig speciaal voor suède. Je kunt eigenlijk het beste de aanwijzingen van de fabrikant opvolgen.

Spuit geen parfum, body spray, haarlak en dergelijke op je leren tas, want die beschadigen het leer. Veeg je tas altijd schoon met een droge of ietwat vochtige doek als je hem hebt gebruikt. Gebruik nooit ofte nimmer zeep of chemische producten op leer!

Behalve het reinigen en gebruiken van je leren handtassen is het ook belangrijk hoe je ze opbergt. Leren handtassen moet je opbergen in een katoenen zak of iets dergelijks, als het maar van katoen is. Gebruik vooral geen plastic om je leren tas in te bewaren. Hoe en waar je je tas ook opbergt, het moet altijd op een goed geventileerde, droge en koele plek zijn. Te veel warmte kan ertoe leiden dat het leer van je tas gaat barsten, dus houd je tas weg van overmatige warmte.

Als je goed voor je leren handtassen zorgt en ze goed onderhoudt, kun je jarenlang van ze genieten!

4 Responses

  1. Katrien zegt:

    Ik heb onlangs een donker leren tas gekocht maar deze laat vlekken achter op mn kleding. Kan ik hier iets aan doen? Alvast bedankt

  2. Lieselot zegt:

    Veel hangt af van welk soort leder de tas gemaakt is. Ook speelt de kleur natuurlijk een rol. Het basismateriaal kan alle kleuren hebben, meestal worden deze dan ingekleurd.
    Dit zou een reden kunnen zijn voor de vlekken op je kleding. Vermijd zeker regen of water.

Leave a Reply

© 2011 handtassen info. All rights reserved.